Teamrollen en toegang

• Business

Gebruikersrollen helpen je in te stellen waar mensen in je team toegang tot hebben. Er zijn drie beschikbare gebruikersrollen in een team: Admin, Lid (enkel bij Business), en Gast.

Admin

Wanneer je een team aanmaakt, word je automatisch ingesteld als de admin. Je kan teamleden ook upgraden naar admins. In een gratis team wordt iedereen die in het team uitgenodigd is standaard ingesteld als een admin, je kan dit alleen aanpassen door naar Business te upgraden.

Als admin heb je volledige toegang en controle over het team, en kan je:

• ✅ Door alle zichtbare projecten in het team bladeren, ze previewen en eraan deelnemen
  • ✅ Nieuwe projecten in het team aanmaken
  • ✅ Mensen uitnodigen of verwijderen in het team
  • ✅ Rollen van mensen in het team bijwerken
  • ✅ Gasten beheren
  • ✅ Instellingen van het team bijwerken
  • ✅ Het team permanent verwijderen
  • ✅ Teamfacturatie beheren
  • ✅ Eigenaar zijn van de gegevens die in de teamwerkruimte toegevoegd worden

Teamlid

Als lid kan je met het volledige team samenwerken, maar je toegang tot de hogerliggende instellingen is beperkt:

• ✅ Door alle zichtbare projecten in het team bladeren, ze previewen en eraan deelnemen
  • ✅ Nieuwe projecten in het team aanmaken
  • ✅ Mensen uitnodigen in het team
  • ❌ Mensen verwijderen uit het team
  • ❌ Rollen van andere mensen in het team bijwerken
  • ❌ Gasten beheren
  • ❌ Instellingen van het team bijwerken
  • ❌ Het team permanent verwijderen
  • ❌ Teamfacturatie beheren
  • ❌ Eigenaar zijn van de gegevens die in de teamwerkruimte toegevoegd worden

Notitie

De rol Lid is alleen beschikbaar bij een Business-abonnement. In een gratis team wordt iedereen die in het team toegevoegd is automatisch ingesteld als een admin.

Gast

Een gast is iemand buiten het team die uitgenodigd wordt voor een specifiek project. Gasten zijn gratis en verschijnen niet op de factuur.

Als gast heb je alleen toegang tot de projecten waarvoor je uitgenodigd bent, en kan je het volgende niet doen:

• ❌ Door alle zichtbare projecten in het team bladeren, ze previewen en eraan deelnemen
  • ❌ Nieuwe projecten in het team aanmaken
  • ❌ Mensen uitnodigen of verwijderen in het team
  • ❌ Rollen van andere mensen in het team bijwerken
  • ❌ Andere gasten beheren
  • ❌ Instellingen van het team bijwerken
  • ❌ Het team permanent verwijderen
  • ❌ Teamfacturatie beheren
  • ❌ Eigenaar zijn van de gegevens die in de teamwerkruimte toegevoegd worden

Een gast uitnodigen voor een project

1. Selecteer een project dat je met een gast in je team wil delen.
  2. Klik op het delen-icoon rechts bovenin.
  3. Typ het e-mailadres van de persoon.
  4. Klik op het rollenmenu en selecteer Gast.
  5. Klik op Uitnodigen.

Notitie

Als admin kan je gastentoegang beheren in de ledeninstellingen. Je kan een gast upgraden tot lid, of ze verwijderen uit projecten in je team.

Exclusieve functies voor admins

Als admin heb je toegang tot de volgende functies:

1. Klik op het team in de zijbalk.
  2. Klik op Leden rechts bovenin.
  3. Zoek naar de persoon die je wil verwijderen en klik op hun rol (admin, lid of gast) rechts van hun naam.
  4. Klik op Verwijderen uit team.
  1. Klik op het team in de zijbalk.
  2. Selecteer Leden rechts bovenin. Er verschijnt een lijst van teamleden.
  3. Klik op het rollenmenu en selecteer de gepaste rol (Lid of Admin).

Notitie

Een rol als lid kan niet veranderd worden naar een rol als gast, omdat leden deel uitmaken van het hele team en gasten alleen toegang hebben tot specifieke projecten. Om dit te bereiken, verwijder je eerst het lid uit het team (Leden-instellingen) om hun toegang tot je team te stoppen, en nodig ze vervolgens als gast uit voor specifieke projecten.

Gastentoegang is standaard ingeschakeld, maar admins kunnen het uitschakelen:

1. Klik op het team in de zijbalk.
  2. Klik op Instellingen rechts bovenin.
  3. Schakel Gasten uitschakelen in onder Beveiliging.

Contacteer ons

Als je problemen ervaart met rollen of permissies in een team, contacteer ons dan. Wij (Dermot, Galina, Marco of een andere van onze 14 teamgenoten) helpen je graag!