Toetsenbordsneltoetsen gebruiken in Todoist

Beschikbaar voor

• Beginner
  • Pro
  • Business

Platforms

• Web
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Bespaar tijd en energie bij repetitieve acties met Todoist-toetsenbordsneltoetsen! Sommige sneltoetsen kunnen overal in de apps gebruikt worden, terwijl andere alleen werken tijdens het toevoegen of bewerken van taken.

Algemene sneltoetsen

Shortcuts modal

Probeer deze sneltoetsen eens uit wanneer je de Todoist-app gebruikt. Zoek naar taken, verberg of toon de zijbalk, print je taaklijsten uit, en meer.

ActiemacOS-sneltoetsWindows-sneltoets
Snel toevoegenQQ
Zoeken/ of F/ of F
Negeren/AnnulerenEscEsc

Zijbalk openen/sluiten

MM

Toetsenbordsneltoetsen tonen

??

Open Snel zoeken

Cmd ⌘ + KCtrl + K
Huidig overzicht afdrukkenCmd ⌘ + PCtrl + P
InzoomenCmd ⌘ + =Ctrl + =
UitzoomenCmd ⌘ + Min (-)Ctrl + Min (-)
Zoomniveau resettenCmd ⌘ + 0Ctrl + 0

Navigatie-sneltoetsen

Gebruik deze sneltoetsen om je snel tussen taken, overzichten, account-instellingen en veel meer te bewegen.

ActieSneltoets
Taak openen in het eigen projectShift ⇧ + G
Productiviteit openenO dan P
Help openenO dan H
Notificaties openenO dan N
Profielfoto-menu openenO dan U
Focus naar omhoog bewegenK of
Focus naar omlaag bewegenJ of
Focus naar rechts verplaatsen
Focus naar links verplaatsen
Naar thuis gaanH, of G en dan
Naar inbox gaanG dan I
Naar Vandaag gaanG dan T
Naar Aankomend gaanG dan U
Naar labels gaanG dan L
Naar projecten gaanG dan P
Naar sectie gaanG dan /
Instellingen openenO dan S
Thema openenO dan T
Activiteitenlog openenG dan A
Filters & labels openenG dan V

Algemene sneltoetsen

Globale toetsenbordsneltoetsen kunnen gebruikt worden wanneer Todoist geminimaliseerd is. Gebruik de standaard sneltoetsen hieronder, of pas je sneltoetsen aan in Todoist, zodat ze overeenkomen met je workflow.

ActieSneltoets
Todoist tonen/verbergenCmd ⌘ + Ctrl + T
Snel toevoegen openenOption ⌥ + Spatie

Taaksneltoetsen

Taaksneltoetsen laten je snel nieuwe taken aanmaken of bestaande taken organiseren, zodat je je workflow kan optimiseren en meer werk gedaan kan krijgen.

Snel toevoegen

Open Snel toevoegen en typ deze sneltoetsen in het taakveld om details toe te voegen, zoals een project, prioriteitsniveau of verantwoordelijke.

ActieSneltoets
Prioriteitsniveau toevoegenp1, p2, p3, p4
Een project kiezen#
Een sectie kiezen/
Een verantwoordelijke toevoegen+
Een label toevoegen@
Voeg een herinnering toe !

Taken aanmaken

Gebruik deze sneltoetsen om snel te beslissen waar en hoe je nieuwe taken aanmaakt. Je zal verschillende acties te zien krijgen wanneer je een nieuwe taak aanmaakt of wanneer je een bestaande taak bewerkt.

ActieSneltoets
Nieuwe taak onderaan de lijst toevoegenA
Nieuwe taak bovenaan de lijst toevoegenShift ⇧ + A
Een nieuw aangemaakte taak opslaan en eronder een nieuwe aanmakenEnter
Wijzigingen aan een bestaande taak opslaan en eronder een nieuwe aanmakenShift ⇧ + Enter
Een nieuwe taak opslaan of wijzigingen aan een bestaande taak opslaan en erboven een nieuwe taak aanmakenCtrl + Enter

Taken beheren

Gebruik deze sneltoetsen om taken te bewerken, verplaatsen, voltooien, of verwijderen.

ActiemacOS-sneltoetsWindows-sneltoets
Gefocuste taak voltooienEE
Terugkerende taak voltooien en archiverenShift ⇧ + klikken op de checkboxShift + klikken op de checkbox
Taakoverzicht openenEnterEnter
Taak bewerkenCmd ⌘ + ECtrl + E
Bewerkingen opslaanCmd ⌘ + EnterCtrl + Enter
Deadline instellenTT
Deadline verwijderenShift ⇧ + TShift + T
Prioriteitsniveau instellen1, 2, 3, 41, 2, 3, 4
Prioriteitsniveau wijzigenYY
Opmerking toevoegenCC
Label toevoegenLL
Toewijzen/opnieuw toewijzenShift ⇧ + RShift + R
Verplaatsen naar ...VV
Meer taak-acties..
Gefocuste taak selecterenX, of Cmd ⌘ + klikkenCtrl + klikken
Meerdere taken selecterenCmd ⌘ + klikken, of Shift ⇧ + klikkenCtrl + klikken, of Shift + klikken
Focus naar multi-select toolbar verplaatsen,,
Geselecteerde taak verwijderenCmd ⌘ + DeleteShift + Delete
Link naar taak kopiërenShift ⇧ + Cmd ⌘ + CShift + Ctrl + C
Naar de taak boven de taak die momenteel wordt bewerkt gaanCmd +Ctrl +
Naar de taak onder de taak die momenteel wordt bewerkt gaanCmd ⌘ + Ctrl +

Sorteer taken

Gebruik deze sneltoetsen wanneer je taken sorteert op project, verantwoordelijke, en meer.

ActieSneltoets
Sorteren op datumD
Sorteren op prioriteitP
Sorteren op naamN
Sorteren op verantwoordelijkeR

Subtaaksneltoetsen

Gebruik deze sneltoetsen om subtaken aan te maken, te verbergen of te verwijderen. Zorg ervoor dat de taak gefocust is en dat je de lijst-layout ingeschakeld hebt in je project of overzicht voordat je deze probeert.

ActiemacOS-sneltoetsWindows-sneltoets
Inspringing van gefocuste taak vergrotenCmd ⌘ + ]Ctrl + ]
Inspringing van gefocuste taak verkleinenCmd ⌘ + [Ctrl + [
Subtaken tonen of verbergenShift ⇧ + EShift + E

Projectsneltoetsen

Gebruik deze sneltoetsen om je Todoist-projecten aan te maken en te beheren.

ActieSneltoets
Wijzig de layout naar lijst/board/agenda*Shift ⇧ + V
Sectie toevoegenS
Project delenShift ⇧ + S
Sorteren op deadline D
Sorteren op prioriteitP
Sorteren op alfabetische volgorde N
Sorteren op verantwoordelijkeR
Meer project-acties openenW

* De agenda-layout is alleen beschikbaar voor Todoist Pro- of Business-klanten.

Sneltoetsen in Aankomend

Gebruik deze sneltoetsen wanneer je navigeert in het overzicht Aankomend.

ActiemacOS-sneltoetsWindows-sneltoets
Naar vandaag gaan in AankomendOption ⌥ + Shift ⇧ + YHome
Volgende week in AankomendShift ⇧ + Shift +
Vorige week in AankomendShift ⇧ + Shift +

Sneltoetsen in de agenda-layout

Als je een Todoist Pro- of Business-klant bent, heb je toegang tot de agenda-layout. Gebruik deze sneltoetsen om je wekelijkse taken te reviewen of om een overzicht te krijgen van de werklast voor deze maand, zonder je vingers van het toetsenbord te halen.

ActiemacOS-sneltoetsWindows-sneltoets
Terug naar vandaag gaanT of Shift ⇧ + Option⌥ + YT of Shift + Option + Y
Naar volgende week gaanShift ⇧ + →Shift + →
Naar vorige week gaanShift ⇧ + ←Shift + ←

Contacteer ons

Als je vragen hebt of problemen ervaart met de sneltoetsen in Todoist, contacteer ons dan, Wij ( Dermot, Summer, Melis, of een andere van onze 14 andere teamgenoten) helpen je graag!