Introduktion til projekter

Uanset om du planlægger en præsentation eller opretter en hjemmeside, kan du oprette et projekt for at gemme alle de vigtige detaljer ét centralt sted!

Opret et projekt

Start med at oprette et projekt, du kan føje dine opgaver til.

1. Find det arbejdsrum, hvor du vil oprette dit projekt, i sidebjælken.
    • Personlige projekter: Klik på tilføjelsesikonet ud for Mine projekter.
    • Teamprojekter: Klik på tilføjelsesikonet ud for det team, du vil oprette projektet for. Vælg derefter Tilføj projekt.
  2. Indtast navnet på dit nye projekt i vinduet Tilføj projekt. Brug bogstaver, tal eller specialtegn, såsom # " ( ) | & ! _ - eller , i navnet.
  3. Klik på Tilføj for at oprette projektet.

Kvik-tip

• Klik på menuen Farve for at vælge en anden projektfarve.
  • Hvis du opretter et teamprojekt, skal du klikke på menuen Adgang og vælge, om du vil give enten alle eller udvalgte teammedlemmer adgang til et specifikt projekt.
  • Klik på Mappe og vælg en eksisterende mappe, som projektet skal føjes til.

Brug et projekt

Nu hvor du har oprettet dit projekt, er det tid til at tilføje og organisere dine opgaver. Nedenfor er nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af et projekt i Todoist.

Kvik-tilføj opgaver til dit projekt

Fyld dit nye projekt med alle de relevante opgaver, du kan komme i tanke om. Det er en brainstorm, så der findes ikke dårlige ideer! Du kan føje en opgave direkte til dit projekt ved at klikke/trykke på knapperne Tilføj opgave eller +-knappen i projektet.

Kvik-tip

Når du kvik-tilføjer en ny opgave, kan du med det samme flytte den til et projekt ved at skrive # direkte i opgavefeltet og indtaste navnet på projektet.

Gør et projekt til en favorit

For nem adgang til projektet kan du klikke på skydeknap for at tilføje det til dine favoritter.

Angiv forfaldsdatoer

Noget arbejde skal udføres her og nu, mens andre opgaver kan vente. For at sikre, at du får tingene gjort til tiden, bør du angive hver opgaves forfaldsdato.

Angiv en forfaldsdato ved at indtaste datoen i opgavens navn, som fx "I dag", "Næste torsdag" eller "12. marts".

Indstil opgaveprioriteter

Nogle opgaver er vigtigere end andre. Gennemgå dit projekt og sæt dine vigtigste opgaver som prioritet 1. De vil blive vist som røde, så du ved, hvad du skal arbejde på først.

Organiser dit projekt ved hjælp af sektioner

Hvis du vil opdele dit projekt i forskellige dele, kan du gøre det ved at oprette sektioner og tilføje dine opgaver til deres relevante sektion. Lær mere i vores introduktion til sektioner.

Du kan derefter trække og slippe opgaver for at ændre indrykningsniveauet og omrokere dem som underopgaver.

Rediger et projekt

Har du brug for at lave nogle ændringer i dit projekt? Intet problem! Du skal blot følge en af vores vejledninger nedenfor.

Rediger et projektnavn

Uanset om du har brug for at rette en stavefejl eller helt har ændret titlen, er det sådan her du redigerer et projektnavn i Todoist:

1. Klik på ikonet med tre prikker ud for projektets navn.
  2. Vælg Rediger i menuen.
  3. Indtast det nye projektnavn.
  4. Klik på Gem.

Kvik-tip

Hvis du allerede har projektet åbent i Todoist, skal du klikke på projektnavnet øverst og foretage dine ændringer. Klik derefter på Gem for at bekræfte.

Skift farve på et projekt

Giv dit Todoist et frisk pust og organiser tingene ved at farvekode dine projekter. Sådan gør du:

1. Klik på ikonet med tre prikker ud for projektets navn.
  2. Vælg Rediger.
  3. Vælg den ønskede farve til dit projekt i rullemenuen Farve.
  4. Klik på Gem.

Organiser din projektliste

Skift rækkefølgen af dine projekter ved manuelt at trække projektet til din foretrukne placering på projektlisten.

Hvis du bruger Todoist til iOS eller Android, skal du følge disse trin for at ændre rækkefølgen på projekter:

1. Tryk på Gennemse i navigationslinjen.
  2. Tryk og hold på et projekt.
  3. Træk projektet til en ny placering på listen.

Opgaver i et teamarbejdsrum er sorteret alfabetisk og kan ikke omrokeres. Hvis det er vigtigt for dig at sortere dine teamprojekter manuelt, bedes du dele din feedback med os!

Arkiver et projekt

Arkiver et projekt for at fjerne det fra din projektliste, hvilket er praktisk, hvis du på et senere tidspunkt vil se og gendanne det.

1. Hold markøren over projektet i sidebjælken.
  2. Klik på ikonet med tre prikker ud for projektets navn.
  3. Vælg Arkiver projekt.
  4. Klik på Arkiver igen for at bekræfte.

Slet et projekt

Kom af med gamle projekter, og hold din projektliste pæn og ryddelig.

1. Hold markøren over projektet, du ønsker at slette, i sidebjælken.
  2. Klik på ikonet med tre prikker ud for projektets navn.
  3. Vælg Slet.

Bemærk

Hvis et projekt er blevet delt med andre, vil du se muligheden for at Forlade projektet.

4. Klik på Slet igen for at bekræfte.

Kvik-tip

Hvis du er Pro- eller Business-kunde, laver Todoist automatisk backups af dine data, hver gang du logger ind på din konto. Du kan gemme op til 21 backups. Hvis du har slettet et projekt ved et uheld, skal du oprette et nyt projekt og importere en backup.

Kom godt i gang

Vi håber, at denne vejledning har gjort dig begejstret for at begynde at arbejde på den idé, du har i dit hoved! Hvis du ikke er helt sikker på, hvor du skal starte, så tjek vores skabelongalleri, som indeholder snesevis af håndplukkede skabeloner.