Johdatus projekteihin

Olipa sitten suunnittelemassa esitystä tai luomassa verkkosivustoa, luo projekti kaikkien tärkeiden yksityiskohtien tallentamiseen yhteen keskeiseen paikkaan!

Projektin luominen

Aloita luomalla projekti, johon voit lisätä tehtäväsi.

1. Etsi sivupalkista työtila, johon haluat luoda projektisi.
    • Henkilökohtaiset projektit: Klikkaa Lisää-kuvaketta Omat projektit -kohdan vieressä.
    • Tiimiprojektit: Klikkaa Lisää-kuvaketta sen ryhmän vieressä, johon haluat luoda projektin. Valitse sitten Lisää projekti.
  2. Kirjoita Lisää projekti -ikkunaan uuden projektisi nimi. Käytä kirjaimia, numeroita tai erikoismerkkejä, kuten ( ) | & ! _ - tai , nimessä.
  3. Luo projekti klikkaamalla Lisää.

Pikavinkki

• Klikkaa Väri-valikkoa valitaksesi eri projektin värin.
  • Jos olet luomassa tiimiprojektia, klikkaa Pääsy-valikkoa ja valitse, annetaanko joko kaikille tai valituille tiimin jäsenille käyttöoikeus tiettyyn projektiin.
  • Klikkaa Kansio ja valitse olemassa oleva kansio, johon haluat lisätä projektin.

Projektin käyttäminen

Nyt kun olet luonut projektisi, on aika lisätä ja järjestää tehtäväsi. Alla on muutamia vinkkejä, kuinka saat kaikki irti projektista.

Tehtävien pikalisääminen projektiin

Aloita pikalisäämällä tehtäviä projektiisi. Kun olet luonut projektin, lisää kaikki asiaankuuluvat tehtävät sinne. Ei ole olemassa huonoa ajatuksia, joten älä epäröi lisätä tehtäviä projektiin. Voit lisätä tehtävän suoraan projektiin klikkaamalla/napauttamalla Lisää tehtävä - tai +-painiketta projektissa.

Pikavinkki

Kun luot uuden tehtävän Pikalisäys-toiminnolla, voit määrittää nopeasti projektin kirjoittamalla # suoraan tehtävän syöttökenttään.

Projektin lisääminen suosikiksi

Pääset projektiin helposti lisäämällä sen suosikkeihisi klikkaamamlla vaihtokytkintä.

Eräpäivien määrittäminen

Jotkut työt on tehtävä nyt ja toiset voivat odottaa. Aseta kunkin tehtävän eräpäivä varmistaaksesi, että saat asiat valmiiksi ajoissa.

Määritä eräpäivä kirjoittamalla ajankohta tehtävänimeen, kuten ”tänään”, ”seuraava torstai” tai ”12. maaliskuuta”.

Tehtäväprioriteettien asettaminen

Jotkut tehtävät ovat tärkeämpiä kuin toiset. Käy läpi projektisi ja merkitse tärkeimmät tehtävät prioriteetti 1:llä. Ne näkyvät punaisina, jotta et unohtaisi niitä.

Projektien järjestäminen osioilla

Jos haluat jakaa projektisi eri osiin, voit tehdä sen luomalla osioita ja lisäämällä tehtäväsi niitä vastaaviin oisihin. Lue lisää osioiden johdannostamme.

Tämän jälkeen voit vetää ja pudottaa tehtäviä muuttaaksesi sisennystä ja järjestää ne uudelleen alitehtävinä.

Projektin muokkaaminen

Haluatko tehdä joitain muutoksia projektiisi? Ei hätää! Seuraa vain yhtä alla olevista oppaistamme.

Projektin nimen muokkaaminen

On tilanteita, jolloin projektin nimeä pitää muuttaa, kuten korjataksesi kirjoitusvirheen tai nimen muuttaminen kuvaavammaksi. Näin voit muokata projektin nimeä:

1. Klikkaa projektin nimen vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse valikosta Muokkaa.
  3. Anna projektin uusi nimi.
  4. Klikkaa Tallenna.

Pikavinkki

Jos sinulla on jo projekti auki Todoistissa, klikkaa projektin nimeä yläreunassa ja tee muutokset. Vahvista sitten klikkaamlla Tallenna.

Projektin värin vaihtaminen

Piristä ja järjestä Todoistisi värikoodaamalla projektisi. Toimi näin:

1. Klikkaa projektin nimen vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Muokkaa.
  3. Valitse projektille haluamasi väri Väri-pudotusvalikosta.
  4. Klikkaa Tallenna.

Projektiluettelon järjestäminen

Muuta projektien järjestystä vetämällä projekti manuaalisesti haluamaasi paikkaan projektiluettelossa.

Jos käytät Todoistia iOS:ssä tai Androidissa, voit järjestää projekteja uudelleen seuraavasti:

1. Napauta navigointipalkista Selaa.
  2. Kosketa ja pidä projektia painettuna.
  3. Vedä projekti uuteen paikkaan luettelossa.

Tiimityötilan projektit on lajiteltu aakkosjärjestykseen, eikä niitä voi järjestää uudelleen. Jos tiimiprojektien manuaalinen lajittelu on sinulle tärkeää, kerrothan mielipiteesi meille!

Projektin arkistoiminen

Arkistoi projekti poistaaksesi sen projektiluettelostasi. Tämä on hyödyllistä, kun haluat myöhemmin tarkastella ja palauttaa sen.

1. Vie hiiren osoitin sivupalkissa olevan projektin päälle.
  2. Klikkaa projektin nimen vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Arkistoi.
  4. Vahvista klikkaamalla Arkistoi.

Projektin poistaminen

Pääse eroon vanhoista projekteista ja pidä projektiluettelosi siistinä.

1. Vie hiiren osoitin sen projektin päälle, jonka haluat poistaa sivupalkista.
  2. Klikkaa projektin nimen vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Poista.

Huomautus

Jos projekti on jaettu muiden kanssa, näet vaihtoehdon Lähde.

4. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.

Pikavinkki

Jos olet Pro- tai Business-asiakas, Todoist varmuuskopioi tietosi automaattisesti joka kerta, kun kirjaudut tilillesi. Voit tallentaa enintään 21 varmuuskopiota. Jos olet vahingossa poistanut projektin, luo uusi projekti ja tuo varmuuskopio.

Ryhdy toimeen

Toivomme, että tämä opas innosti sinut aloittamaan mielessäsi olevan idean työskentelyn! Jos et ole aivan varma, mistä aloittaa, tutustu malligalleriaamme, joka sisältää kymmeniä kuratoituja malleja.