Johdanto osioihin

• Beginner
  • Pro
  • Business

Suurten projektien aloittaminen on helpompaa, kun jaat ne hallittaviin osiin. Lisää projektiisi osioita, vedä tehtävät niihin kuuluviin osioihin. Tulet huomaamaan, että eteneminen on paljon helpompaa (sen sijaan, että hukkuisit yhteen pitkään luetteloon).

Osion lisääminen projektiin

Aloita lisäämällä osio, johon voit järjestää tehtäväsi.

1. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta projektin oikeassa yläkulmassa.
  2. Valitse Lisää osio.
  3. Kirjoita osion nimi ja klikkaa Lisää osio.

Pikavinkki

Luo osio suoraan olemassa olevan osion yläpuolelle tai alapuolelle viemällä hiiri osioiden väliin ja klikkaamalla näkyviin tulevaa Lisää osio -riviä.

Tehtävien lisääminen osioon

Pidä projektisi järjestettynä lisäämällä tehtäviä osioihisi.

Uuden tehtävän lisääminen osioon

Voit lisätä uuden tehtävän osioon neljällä tavalla:

• Luo tehtävä mihin tahansa projektin osaan. Vedä sitten tehtävä sopivaan osioon.
  • Laajenna osio, johon haluat lisätä uuden tehtävän, ja klikkaa sitten Lisää tehtävä.
  • Jos olet jo projektissa, johon haluat lisätä tehtävän tiettyyn osioon, kirjoita / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi: /Kokoukset). Jos et ole projektissa, jossa haluamasi osio sijaitsee, voit kirjoittaa # ja sen jälkeen projektin nimi, sitten / ja osion nimi (esimerkiksi: #Työ /Kokoukset).
  • Klikkaa tehtävää avataksesi tehtävänäkymän ja lisää sitten tehtävä osioon joko käyttämällä projektikuvaketta tai kirjoittamalla /Osion nimi heti tehtävän nimen jälkeen.

Olemassa olevan tehtävän lisääminen osioon

Voit lisätä olemassa olevan tehtävän osioon kahdella tavalla:

1. Laajenna tarvittaessa osio, johon haluat lisätä uuden tehtävän.
  2. Vedä tehtävä osioon.
  3. Klikkaa tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  4. Käytä projektikuvaketta tai kirjoita /Osion nimi suoraan tehtävän nimen jälkeen.

Jos tehtävä ei ole samassa projektissa kuin osio:

1. Klikkaa tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  2. Klikkaa projektikuvaketta valitaksesi uuden projektin ja osion.

Pikavinkki

Kirjoita tehtävän nimeen # ja sen jälkeen projektin nimi. Kirjoita sitten / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi #Työ /Kokoukset). Näin voit määrittää tehtävän nopeasti uuteen projektiin ja osioon. Jos sinun on siirrettävä useita tehtäviä osioon, käytä monivalintatoimintoa.

Osion uudelleennimeäminen

1. Klikkaa osion nimeä.
  2. Kirjoita osion uusi nimi.
  3. Klikkaa Tallenna.

Osion siirtäminen

Haluatko siirtää osion toiseen kohtaan projektissasi tai kokonaan toiseen projektiin? Ei hätää, voit tehdä sen muutamalla helpolla vaiheella.

Osion siirtäminen saman projektin sisällä

Vedä osio uuteen paikkaansa ja päästä irti.

Osion siirtäminen toiseen projektiin

1. Klikkaa osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Siirrä...
  3. Klikkaa projektia, johon haluat siirtää osion.

Osion monistaminen

Monista osio ja kaikki sen tehtävät klikkaamalla tai napauttamalla osion nimen vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla Monista osio.

Osion arkistoiminen

Arkistoi osio projektista milloin tahansa. Tehtävät, jotka ovat arkistoidussa osiossa, merkitään suoritetuiksi.

1. Klikkaa osion vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Arkistoi osio.
  3. Vahvista klikkaamalla Arkistoi.

Nähdäksesi arkistoidut osiot, klikkaa projektin oikeassa yläkulmassa olevaa Näkymä-painiketta. Ota sitten käyttöön Suoriteut tehtävät. Arkistoidut osiot näkyvät harmaina ja näiden osioiden tehtävät näkyvät suoritettuina.

Arkistoidun osion palauttamiseksi klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Palauta osio arkistosta. Vaikka osio on takaisin projektissa, siihen tallennetut tehtävät pysyvät suoritettuina.

Osion poistaminen

Poista osio pysyvästi, jos sinun ei tarvitse palata siihen tai sen tehtäviin enää myöhemmin.

Varoitus

• Osion poistaminen poistaa kaikki sen aktiiviset ja suoriteut tehtävät. Jos olet Pro- tai Business-asiakas ja tarvitset palauttaa poistetun osion, tuo varmuuskopio.
  • Jos haluat poistaa osion mutta säilyttää sen tehtävät, valitse tehtävät. ja Klikkaa tai napauta sitten Siirrä...-kuvaketta siirtääksesi ne toiseen osioon tai projektiin.
  1. Klikkaa osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Poista osio.
  3. Vahvista klikkaamalla Poista.

UKK

Voit luoda korkeintaan 20 osiota projektia kohti.

Et voi, nämä yksityiskohdat voidaan lisätä vain tehtäviin.

Ei, osioita ei voi delegoida käyttäjille.

Ei, voit vain arkistoida osion. Saadaksesi karmapisteitä osion aktiivisista tehtävistä varmista, että suoritat ne.

Ei, jos haluat arkistoida osion, mutta säilyttää sen aktiiviset tehtävät, sinun täytyy siirtää ne pois osiosta. Nopea tapa tehdä tämä on monivalita tehtävät ja sitten valita, mihin osioon tai projektiin haluat siirtää ne.

Kyllä, erikoismerkit kuten # " ( ) | & ! _ - tai , ovat tuettuja.

Voit siirtää osioita vain projektiin, joka on samassa tiimissä.