Pikanäppäiden käyttäminen Todoistissa

• Beginner
  • Pro
  • Business

Alustat

• Verkkoversio
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Säästä aikaa ja vaivaa toistuviin toimiin Todoistin pikanäppäimillä! Osa pikanäppäimistä toimii sovelluksessa missä tahansa, kun taas osa toimii vain tehtäviä lisättäessä tai muokattaessa.

Yleiset pikavalinnat

Shortcuts modal

Kokeile näitä pikanäppäimiä Todoist-sovelluksessa: Hae tehtäviä, näytä tai piilota sivupalkki, tulosta tehtävälistoja ja paljon muuta.

ToimintomacOS-pikanäppäinWindows-pikanäppäin
PikalisäysQQ
Haku/ tai F/ tai F
Hylkää/PeruutaEscEsc

Avaa/sulje sivupalkki

MM

Näytä pikanäppäimet

??

Avaa Pikahaku

Cmd ⌘ + KCtrl + K
Tulosta nykyinen näkymäCmd ⌘ + PCtrl + P
LähennäCmd ⌘ + =Ctrl + =
LoitonnaCmd ⌘ + Miinusmerkki (-)Ctrl + Miinus (-)
Nollaa zoomaustasoCmd ⌘ + 0Ctrl + 0

Navigoinnin pikanäppäimet

Näiden pikanäppäinten avulla voit liikkua nopeasti tehtävien, näkymien, tiliasetusten ja muiden välillä.

ToimintoPikanäppäin
Avaa tehtävä sen projektissaShift ⇧ + G
Avaa Tuottavuus-näkymäO ja sitten P
Avaa ohjeO ja sitten H
Avaa ilmoituksetO ja sitten N
Avaa profiilikuvan valikkoO ja sitten U
Siirrä kohdistus ylösK tai
Siirrä kohdistus alasJ tai
Siirrä kohdistus oikealle
Siirrä kohdistus vasemmalle
Siirry kotinäkymäänH, tai G ja sitten H
Siirry Yleiset-projektiinG ja sitten I
Siirry Tänään-näkymäänG ja sitten T
Siirry Tulevat-näkymäänG ja sitten U
Siirry tunnisteisiinG ja sitten L
Siirry projekteihinG ja sitten P
Siirry osioonG ja sitten /
Avaa asetuksetO ja sitten S
Avaa teemaO ja sitten T
Avaa toimintalokiG ja sitten A
Avaa Suodattimet ja tunnisteetG ja sitten V

Yleiset pikavalinnat

Yleisiä pikanäppäimiä voidaan käyttää, kun Todoist on pienennetty. Käytä alla olevia oletuspikanäppäimiä tai mukauta haluamaksesi, jotta ne sopivat työnkulkuusi.

ToimintoPikanäppäin
Näytä/Kätke TodoistCmd ⌘ + Ctrl + T
Avaa PikalisäysOptio ⌥ + Välilyönti

Tehtävien pikanäppäimet

Tehtävien pikanäppäinten avulla voit nopeasti luoda uusia tehtäviä tai järjestää olemassa olevia, jotta voit optimoida työnkulkusi ja saada enemmän aikaan.

Pikalisäys

Avaa Pikalisäys ja kirjoita nämä pikavalinnat tehtäväkenttään lisätäksesi tietoja, kuten projektin, prioriteettitason tai vastuuhenkilön.

ToimintoPikanäppäin
Määritä prioriteettitasop1, p2, p3, p4
Valitse projekti#
Valitse osio/
Lisää vastuuhenkilö+
Lisää tunniste@
Lisää muistutus!

Tehtävien luominen

Näiden pikanäppäinten avulla voit nopeasti päättää, mihin ja miten luot uusia tehtäviä. Näet eri pikanäppäintoiminnot riippuen siitä, luotko uutta tehtävää vai muokkaatko jo olemassa olevaa.

ToimintoPikanäppäin
Lisää uusi tehtävä luettelon loppuunA
Lisää uusi tehtävä luettelon alkuunShift ⇧ + A
Tallenna uusi tehtävä ja luo uusi alapuolelleEnter
Tallenna muutokset olemassa olevaan tehtävään ja luo uusi tehtävä alapuolelleShift ⇧ + Enter
Tallenna uusi tehtävä tai tallenna muutokset olemassa olevaan ja luo uusi tehtävä yläpuolelleCtrl + Enter

Tehtävien hallinnointi

Käytä näitä pikanäppäimiä tehtävien muokkaamiseen, siirtämiseen, suorittamiseen tai poistamiseen.

ToimintomacOS-pikanäppäinWindows-pikanäppäin
Suorita kohdennettu tehtäväEE
Suorita ja arkistoi toistuva tehtäväShift ⇧ + Klikkaus valintaruutuaShift + Klikkaus valintaruutua
Avaa tehtävänäkymäEnterEnter
Muokkaa tehtävääCmd ⌘ + ECtrl + E
Tallenna muokkauksetCmd ⌘ + EnterCtrl + Enter
Eräpäivän määrittäminenTT
Poista eräpäiväShift ⇧ + TShift + T
Aseta prioriteettitaso1, 2, 3, 41, 2, 3, 4
Muuta prioriteettitasoaYY
KommenttiCC
Lisää tunnisteLL
Delegoi/delegoi uudelleenShift ⇧ + RShift + R
Siirrä…VV
Lisää tehtävätoimintoja..
Valitse kohdennettu tehtäväX, tai Cmd ⌘ + KlikkausCtrl + Klikkaus
Valitse useita tehtäviäCmd ⌘ + Klikkaus, tai Shift ⇧ + KlikkausCtrl + Klikkaus, tai Shift + Klikkaus
Siirrä kohdistus monivalintatyökaluriville,,
Poista valittu tehtäväCmd ⌘ + DeleteShift + Delete
Kopioi linkki tehtäväänShift ⇧ + Cmd ⌘ + CShift + Ctrl + C
Siirry yläpuolella olevaan tehtävään muokattavasta tehtävästäCmd +Ctrl +
Siirry alapuolella olevaan tehtävään muokattavasta tehtävästäCmd ⌘ + Ctrl +

Tehtävien lajitteleminen

Käytä näitä pikanäppäimiä, kun lajittelet tehtäviä projektin, vastuuhenkilön ja muiden mukaan.

ToimintoPikanäppäin
Lajittele päivämäärän mukaanD
Lajittele prioriteetin mukaanP
Lajittele nimen mukaanN
Lajittele vastuuhenkilön mukaanR

Alitehtävien pikanäppäimet

Käytä näitä pikanäppäimiä luodaksesi, piilottaaksesi tai poistaaksesi alitehtäviä. Varmista, että tehtävä on valittuna ja olet ottanut käyttöön luetteloasettelun projektissasi tai näkymässäsi ennen kuin kokeilet näitä.

ToimintomacOS-pikanäppäinWindows-pikanäppäin
Suurenna kohdistetun tehtävän sisennystäCmd ⌘ + ]Ctrl + ]
Pienennä kohdistetun tehtävän sisennystäCmd ⌘ + [Ctrl + [
Näytä tai piilota alitehtävätShift ⇧ + EShift + E

Projektien pikanäppäimet

Käytä näitä pikanäppäimiä Todoist-projektien luomiseen ja hallintaan.

ToimintoPikanäppäin
Vaihda luettelo-/taulu-/kalenteriasetteluun*Shift ⇧ + V
Lisää osioS
Jaa projektiShift ⇧ + S
Lajittele eräpäivän mukaanD
Lajittele prioriteetin mukaanP
Lajittele aakkosjärjestyksessäN
Lajittele vastuuhenkilön mukaanR
Avaa lisää projektitoimintojaW

* Kalenteriasettelu on vain Todoist Pro- tai Business-asiakkaiden käytettävissä.

Tulevat-näkymän pikanäppäimet

Käytä näitä pikanäppäimiä navigoidessasi Tulevat-näkymässä.

ToimintomacOS-pikanäppäinWindows-pikanäppäin
Siirry tähän päivään Tulevat-näkymässäOptio ⌥ + Shift ⇧ + YHome
Ensi viikko Tulevat-näkymässäShift ⇧ + Shift +
Edellinen viikko Tulevat-näkymässäShift ⇧ + Shift +

Kalenteriasettelun pikanäppäimet

Jos olet Todoist Pro- tai Business-asiakas, voit käyttää kalenteriasettelua. Käytä näitä pikanäppäimiä tarkastellaksesi viikottaisia tehtäviäsi tai saadaksesi yleiskuvan tämän kuukauden työmäärästä nostamatta sormiasi näppäimistöltä.

ToimintomacOS-pikanäppäinWindows-pikanäppäin
Palaa tähän päiväänT tai Shift ⇧ + Optio⌥ + YT tai Shift + Optio + Y
Siirry seuraavaan viikkoonShift ⇧ + →Shift + →
Siirry edelliseen viikkoonShift ⇧ + ←Shift + ←

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia Todoistin pikanäppäimien kanssa, ota meihin yhteyttä. Dermot, Summer, Melis tai joku muu 14 tiimijäsenistämme auttaa sinua mielellään!