Introduksjon til Karma

Tilgjengelig for

• Beginner
  • Pro
  • Business

Karma øker motivasjonen din for å få ting gjort i tide. Hver fullførte Todoist-oppgave gir deg Karma-poeng og tar deg ett skritt nærmere et nytt Karma-nivå.

Sjekk Karma-nivået ditt

Når du først registrerer deg for Todoist, starter Karmaen din på Nybegynner-nivå. Etter hvert som du fullfører oppgaver eller bruker avanserte funksjoner, tjener du poeng som hjelper deg med å avansere videre til neste nivå.

Karma-poengKarma-symbolKarma-nivå
0–499Karma-Beginner.pngBeginner
500–2499Karma-Novice.pngBegynner
2500–4999Karma-Intermediate.pngViderekommen
5000–7499Karma-Professional.pngProff
7500–9999Karma-Expert.pngEkspert
10 000–19 999Karma-Master.pngMester
20 000–49 999Karma-Grand-Master.pngStormester
50 000 og merKarma-Enlightened.pngOpplyst

Hvis du vil sjekke Karma-nivået ditt:

1. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  2. Velg Produktivitetsvisning.
  3. Klikk på Karma-fanen for å se det nåværende nivået ditt, Karma-poeng og Karma-trend.

Raskt tips

Når du når Karma-nivået Opplyst, vil et nytt mystisk tema låses opp for kontoen din.

Spor fremdriften med Karma-trend

Din Karma-trend lar deg se hvordan du har samlet Karma-poeng i løpet av den siste uken. Fremgangen din vises som et linjediagram under ditt nåværende Karma-nivå, og den oppdateres automatisk etter hvert som du får eller mister Karma-poeng.

Her er en oversikt over symbolene for Karma-trend:

Karma-symbolHva det betyr
KarmaAddFill16pt_2x.pngDu la til nye oppgaver.
KarmaCompleteFill16pt_2x.pngDu fullførte oppgaver.
KarmaAdvancedFill16pt_2x.pngDu brukte avanserte funksjoner.
KarmaSignupFill16pt_2x.pngDu nådde dine daglige og ukentlige mål.

Tjene Karma-poeng

Hvis du vil gå videre til neste Karma-nivå, må du tjene Karma-poeng. Du tjener poeng når du:

• Legger til oppgaver.
  • Fullfører oppgaver i tide.
  • Bruker avanserte funksjoner, som etiketter, tilbakevendende forfallsdatoer og påminnelser.
  • Når mål du har satt deg, for antall oppgaver du ønsker å fullføre, enten daglig eller ukentlig.
  • Oppnår løpende «måloppnåelse» ved å nå de daglige og ukentlige målene dine konsekvent.

Karma-poeng legges til i løpet av dagen. Jo høyere Karma-nivå du har, desto mer utfordrende blir det å tjene poeng.

Raskt tips

Tjen ekstra Karma når du har nådd dine daglige eller ukentlige mål for oppgaver. Todoist sporer også hvor mange dager eller uker du har nådd målene dine, og oppnåelse av pågående «måloppnåelse» legges til din positive Karma.

Miste Karma-poeng

Du mister Karma-poeng når du har oppgaver som er fire eller flere dager forsinket. Sørg for å fullføre oppgavene dine i tide, eller utsett oppgaver til en senere dato.

Endre Karma-innstillinger

1. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Produktivitet-fanen i sidemenyen.
  4. Gjør de nødvendige endringene for din Karma:
    • Angi dine daglige og ukentlige oppgavemål.
    • Slå feiring av mål på eller av.
    • Velg dager i uken når du vil ta en pause.
    • Slå feriemodus på eller av.
  5. Klikk på Oppdater for å bekrefte.

Slå av oppgavemål

Hvis du ikke ser noen fordel med de daglige og ukentlige målene, kan du slå dem av ved å sette målene til null. Målene vil alltid være oppnådd og kommer ikke i veien for deg.

1. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Produktivitet.
  4. Endre Daglige oppgaver til 0.
  5. Endre Ukentlige oppgaver til 0.
  6. Klikk på Oppdater.

Obs

Todoist sjekker målene dine hver gang du fullfører en oppgave. Hvis du endrer målet til et lavere tall midt på dagen, og du ikke fullfører noen andre oppgaver, brytes fortsatt måloppnåelsen din.

Slå av Karma

Hvis du ikke vil ha presset med å tjene eller miste poeng, gjør du det følgende for å slå av Karma:

1. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Produktivitet.
  4. Slå av Todoist Karma.
  5. Klikk på Oppdater for å bekrefte.

Tilbakestill Karma-nivået ditt

Trenger du en ny start? Selv om det ikke er mulig å nullstille Karma-nivået ditt i Todoist, kan du ta kontakt med oss, så nullstiller vi det for deg. Din Karma går tilbake til standardpoengsummen, som er 50 poeng.

Gode rutiner for Karma

Hvis du vil oppnå Opplysthet og forhindre at du mister måloppnåelsen din, følg du disse gode rutinene:

• Velg fridagene dine, så du ikke mister poeng når du vet at du ikke skal bruke Todoist på de dagene.
  • Slå på feriemodus hvis du skal være borte i lengre perioder. Din Karma og måloppnåelse forblir intakt, selv når du ikke oppnår de daglige eller ukentlige målene.
  • Husk å slå av feriemodus når du kommer tilbake igjen, slik at du begynner å tjene Karma-poeng igjen.
  • Utsett oppgaver du ikke kan jobbe med ennå. Dette reduserer presset på deg, og det gir deg en bedre forståelse av hvor mye tid som trengs for å fullføre spesifikke oppgaver.

Kom i gang

Begynn reisen din mot Opplysthet ved å oppdage de arbeidsflytene som passer behovene dine. Ta en titt på Kom i gang-guidene, eller få en rask start med Todoist-oppsett.

Hvis du opplever problemer med Todoist Karma, tar du kontakt med oss. Vi, Melis, Sergio, Diane og våre 14 andre teammedlemmer, sørger for at du holder deg på sporet av produktivitetsmålene dine.