Probleemopsporing bij synchronisatieproblemen in Todoist

Heb je een taak aangemaakt in de Todoist web-app en verschijnt het niet op een van je andere toestellen? Om voor te komen dat je gegevens verliest, volg je deze stappen tot probleemopsporing om Todoist weer aan het synchroniseren te krijgen.

Controleer of er extensies of plugins Todoist aan het blokkeren zijn

Als je de Todoist web-app gebruikt, is het een goed idee om te beginnen met te controleren of er een browser-extensie of -plugin is dat de werking van Todoist verstoort.

Open een privé of incognito browservenster, en log in op https://app.todoist.com. Dit is zodat het schoon is van enige plugins of extensies. Indien Todoist werkt, kan het probleem een extensie of plugin zijn, die je verbinding met de Todoist-servers blokkeert.

Controleer je internetverbinding

Als je een VPN, firewall of een andere beveiligingsmaatregel gebruikt thuis of op het werk, kunnen ze de toegang tot de Todoist-servers blokkeren. Probeer deze tijdelijk uit te schakelen, of todoist.com toe te voegen aan je "allowlist", en bekijk of je Todoist opnieuw kan synchroniseren.

Als je Todoist voor iOS of Android gebruikt, bekijk je de gidsen van Apple of Google om te zien of mobiele data ingeschakeld is voor Todoist.

Een handmatige synchronisatie uitvoeren

Open je webbrowser en log in op je account. Voer dan een handmatige synchronisatie uit. Dit zorgt ervoor dat je huidige Todoist-gegevens gesynchroniseerd worden naar de servers.

Indien Todoist nog steeds niet kan synchroniseren op je toestellen, ga je door naar de volgende stap.

Controleer of het correcte account ingelogd is

Wanneer Todoist op een toestel niet synchroniseert met een ander toestel, kunnen er twee verschillende Todoist-accounts ingelogd zijn op elk toestel. Dit kan voorkomen door meerdere accounts, of omdat er per ongeluk een nieuw account aangemaakt werd.

Controleer in de accountinstellingen of je op elk platform ingelogd bent op hetzelfde account.

• In de Todoist web-app, Todoist voor macOS en Todoist voor Windows, klik je op je avatar. Het e-mailadres dat geassocieerd wordt met het account wordt weergegeven boven Instellingen.
  • In Todoist voor iOS en Todoist voor Android, tik je op het tandwiel-icoon om de instellingen te openen. Tik daarna op Account om het e-mailadres dat geassocieerd wordt met je account te zien.

Waarschuwing

Zorg ervoor dat je beide e-mailadressen zorgvuldig controleert. Soms kan het gebeuren dat er een nieuw account werd aangemaakt door een kleine en nauwelijks merkbare typo (een van je accounts is bijvoorbeeld gelinkt aan dave@todoist.com en de andere aan dave@todoist.con).

Update Todoist naar de nieuwste versie

Het werken op een verouderde versie van Todoist kan synchronisatieproblemen veroorzaken. Check de wekelijkse changelog om te zien of je de nieuwste versie hebt. Als het een oudere versie blijkt te zijn, werk je de Todoist-app bij, op al je toestellen.

Als je problemen ervaart met het updaten naar de nieuwste versie, bekijk je deze gids om te controleren of je toestel op een ondersteunde besturingssysteem draait, of als je de nieuwste versie van je webbrowser gebruikt.

Controleer op fout- of waarschuwingsberichten

In de meeste gevallen geeft Todoist een waarschuwing weer wanneer het niet correct synchroniseert. Deze waarschuwing toont een gele driehoek bovenin.

Klik op deze waarschuwing om een omschrijving van het probleem te zien. Het geeft je informatie over waarom de Todoist-app niet synchroniseert, en hoe je het kan oplossen (je kan bijvoorbeeld een projectlimiet bereikt hebben).

Indien je gegevens niet gesynchroniseerd zijn, en je gaat van Todoist uitloggen, of lokale gegevens verwijderen, dan zal het klikken op de waarschuwing meer details weergeven. Maak kopieën aan van gegevens die niet gesynchroniseerd zijn voordat je dat doet.

Controleer de limieten van je abonnement

Elk Todoist-abonnement heeft specifieke limieten om een vlotte prestatie te verzekeren. Het bereiken van deze limieten kan synchronisatieproblemen veroorzaken.

Kom meer te weten over de verschillende abonnementslimieten, en controleer je Todoist-account om te zien of het aan de limieten zit.

Een synchronisatietest uitvoeren in Todoist

Nadat je al deze stappen voltooid hebt, laten we een synchronisatietest doen.

1. Log in op Todoist met een webbrowser.
  2. Voer een handmatige synchronisatie uit, zodat je de meest recente versie van je taken en projecten hebt.
  3. Maak een testtaak aan in een project of overzicht.
  4. Schakel over naar Todoist op een ander toestel (bijvoorbeeld Todoist voor iOS) en bekijk of de testtaak op dat toestel verschijnt.
  5. Maak een andere testtaak aan in hetzelfde project of overzicht wanneer je dit toestel gebruikt.
  6. Schakel over naar de Todoist web-app en bekijk of de tweede testtaak in je project of overzicht verschijnt.

Aan het einde van de synchronisatietest, is de Todoist-app waarin je een testtaak toevoegde, maar niet gesynchroniseerd werd naar je andere toestellen, degene die een synchronisatieprobleem heeft.

Krijg hulp

Als je alle stappen tot probleemopsporing in dit artikel geprobeerd hebt, contacteer ons dan en voeg de volgende details bij in je rapport:

• Todoist-app(s) gebruikt voor de synchronisatietest
  • Versienummers van de Todoist-app
  • Links naar de testtaken
  • Type van gegevens die niet gesynchroniseerd worden (bijvoorbeeld: taak, opmerking, label)
  • Screenshots van eventuele fout- of waarschuwingsberichten
  • Alle andere stappen voor probleemopsporing die je al hebt geprobeerd om het probleem op te lossen

Wij (Stef, Keita, Summer, of een andere van onze 14 teamgenoten) staan klaar om je te helpen om deze synchronisatieproblemen op te lossen, en je weer op het juiste spoor te brengen.