Outlook met Todoist gebruiken

Beschikbaar voor

• Beginner
  • Pro
  • Business

Platforms

• Web
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Houd je Outlook-inbox netjes door je e-mails om te zetten naar Todoist-taken waaraan je later kan werken. Kom te weten hoe je de Outlook-invoegtoepassing kan instellen, gebruiken of verwijderen.

Systeemvereisten

Om de Outlook-invoegtoepassing te gebruiken, maak je een e-mailaccount met een van de volgende ondersteunde Microsoft-diensten:

• Outlook.com
  • Live.com
  • Hotmail.com
  • Office 365 e-mailaccounts
  • Cloud-enabled Microsoft Exchange-accounts

Als je e-mailaccount niet gehost wordt op een van deze ondersteunde diensten, zal de integratie niet werken. Als alternatief voor deze integratie, kan je binnenkomende e-mails doorsturen naar Todoist, als taken of opmerkingen.

Zodat Todoist voor Outlook vlot kan werken, controleer je of je computer op een van de volgende besturingssystemen draait:

• Windows: Outlook 2019 of later
  • macOS: Outlook 2016 of later

Als je een oudere versie van Outlook gebruikt, open je een webbrowser en log je in op je Outlook-account om de invoegtoepassing te gebruiken.

De Outlook-invoegtoepassing instellen

Waarschuwing

Als je een bedrijfsaccount gebruikt voor Outlook, controleer of je admin web-invoegtoepassingen ingeschakeld heeft. Indien invoegtoepassingen uitgeschakeld zijn, of je gebruikt een persoonlijke IMAP of POP3 e-mailaccount, dan werkt de integratie niet.

1. Log in op je Microsoft Outlook-account.
  2. Open een e-mail.
  3. Klik op het Apps-icoon rechts bovenin de e-mail.
  4. Selecteer Invoegtoepassingen downloaden.
  5. Zoek naar Todoist.
  6. Klik op Toevoegen om de invoegtoepassing te installeren.
  7. Klik op Doorgaan.

Een taak aanmaken met de Outlook-invoegtoepassing

Er zijn twee manieren om taken aan te maken met de Outlook-invoegtoepassing:

Een taak toevoegen aan je inbox

1. Open de e-mail.
  2. Klik op Apps rechts bovenin het e-mailoverzicht.
  3. Klik op Toevoegen aan Todoist-inbox. Dit voegt de e-mail toe als een taak in je inbox.

Een taak toevoegen aan een Todoist-project

1. Open de e-mail.
  2. Klik op het drie stippen-icoon rechts bovenin het e-mailoverzicht.
  3. Scroll naar beneden naar het Todoist-icoon.
  4. Klik op Toevoegen aan Todoist.

Wanneer je wordt gevraagd om op je Todoist-account in te loggen, klik op InloggenAkkoord.

5. Voer een naam in voor je taak, wijs een deadline toe, een project, labels en prioriteitsniveau.

Notitie

Er is geen optie om een tijd of taakduur toe te voegen met de invoegtoepassing.

6. Klik op Taak toevoegen. Dit voegt de taak toe aan je gekozen project.

De Outlook-invoegtoepassing verwijderen

1. Open een webbrowser.
  2. Log in op je Outlook-account.
  3. Open een e-mail.
  4. Klik op het drie stippen-icoon bovenin het overzicht van de e-mail.
  5. Klik op Invoegtoepassingen downloaden.
  6. Klik op Mijn invoegtoepassingen aan de linkerkant.
  7. Klik op het drie stippen-icoon onder het Todoist-icoon.
  8. Klik op Verwijderen.

Permissies voor toegang tot je Microsoft-account intrekken

De methode voor het intrekken van permissies hangt af van het type van je Microsoft-account.

Als je permissies voor de Outlook-invoegtoepassing intrekt, kan je het niet gebruiken tot je weer toestemming verleent om toegang tot je gegevens te verkrijgen.

Contacteer ons

Als je problemen ervaart met het instellen of gebruiken van de Todoist voor Outlook-invoegtoepassing, contacteer ons dan. Wij (Dermot, Sergio, Omar, en de rest van het CX-team) helpen je graag!