Introduktion till projekt

Oavsett om du planerar en föreläsning eller skapar en webbsida, skapa då ett projekt och spara alla viktiga saker på en och samma plats!

Skapa ett projekt

Börja med att skapa ett projekt där dina uppgifter ska ligga.

1. Gå till sidomenyn och leta upp arbetsytan där du vill skapa ditt projekt.
    • Egna projekt: klicka på tilläggningsikonen bredvid Mina projekt.
    • Teamets projekt: Klicka på tilläggningsikonen bredvid teamet som du vill skapa ett projekt åt. Välj sedan Lägg till projekt.
  2. Gå till Lägg till projekt-fönstret och skriv namnet på ditt nya projekt. Använd bokstäver, siffror eller specialtecken, såsom # " ( ) | & ! _ - eller , i namnet.
  3. Klicka på Lägg till för att skapa projektet.

Snabbtips

• Klicka på Färgmenyn för att välja en annan projektfärg.
  • Om du skapar ett teamprojekt så ska du klicka på Åtkomst och välja om alla eller vissa teammedlemmar ska få åtkomst till ett specifikt projekt.
  • Klicka på Mapp och välj en befintlig mapp att lägga projektet i.

Använd ett projekt

Nu när du har skapat ditt projekt, så är det dags att lägga till och sortera dina uppgifter. Här nedan kommer några tips på hur man kan få ut det mesta av ett projekt i Todoist.

Lägg till uppgifter snabbt i ditt projekt

Fyll projektet med varenda relevant uppgift som du kommer på. Du brainstormar bara, så det finns inga dåliga idéer. Du kan lägga till en uppgift direkt i ditt projekt genom att klicka/trycka på Lägg till uppgift eller plustecknet (+) i projektet.

Snabbtips

När du snabbtillägger en ny uppgift, så kan du genast flytta den till ett projekt genom att skriva # direkt i uppgiftsfältet och sedan skriva namnet på projektet.

Gör ett projekt till favorit

För att lätt komma åt projektet, så kan du klicka på reglaget för att lägga till det som favorit.

Sätt förfallodatum

En del jobb måste göras nu och annat går att vänta med. För att se till att du gör saker i tid, så kan du ge varje uppgift ett förfallodatum.

Ställ in förfallodatum genom att skriva datumet i uppgiftsnamnet, som "Idag", "Nästa torsdag" eller "12 mars".

Ställ in uppgiftsprioritet

Vissa uppgifter är viktigare än andra. Gå igenom dina projekt och ge dina allra viktigaste uppgifter prioritet 1. Då blir de röda, så att du vet var du ska börja.

Ordna dina projekt med hjälp av avsnitt

Om du vill dela upp dina projekt i olika delar, så kan du skapa avsnitt och lägga uppgifterna i sina respektive avsnitt. Läs mer om detta i vår ntroduktion till avsnitt.

Sedan kan du dra och släppa uppgifter för att ändra deras indragsnivå och göra dem till underuppgifter.

Redigera ett projekt

Behöver du ändra något i ditt projekt? Inga problem! Det är bara att följa en av våra guider här nedan.

Redigera ett projektnamn

Oavsett om du behöver korrigera ett stavfel eller ändra namnet helt, så gör du såhär för att redigera ett projektnamn i Todoist:

1. Klicka på ikonen med tre punkter bredvid projektnamnet.
  2. Välj Redigera i menyn.
  3. Ange det nya projektnamnet.
  4. Klicka på Spara.

Snabbtips

Om du redan jobbar i ett projekt i Todoist, klicka då på projektnamnet längst upp och gör dina ändringar. Klicka sedan på Sparaför att bekräfta.

Ändra färg på ett projekt

Lys upp och organisera din Todoist genom att färgkoda dina projekt. Såhär gör du:

1. Klicka på ikonen med tre punkter bredvid projektnamnet.
  2. Välj Redigera.
  3. Välj vilken färg som du vill ha på ditt projekt i rullgardinsmenyn Färg.
  4. Klicka på Spara.

Organisera din projektlista

Ändra ordning manuellt på dina projekt genom att dra ett projekt till valfri plats i projektlistan.

Om du använder Todoist för iOS eller Android, så kan du följa de här stegen för att ändra ordning på projekten:

1. Tryck på Bläddra i navigeringsmenyn.
  2. Tryck och håll ned på en uppgift.
  3. Dra projektet till en ny plats på listan.

Uppgifterna i en teamarbetsyta är alfabetiskt sorterade och går inte att ändra ordning på. Om det är viktigt för dig att kunna sortera teamprojekt manuellt, så får du gärna berätta för oss vad du tycker!

Arkivera ett projekt

Arkivera ett projekt för att ta bort det från din projektlista. Detta är smidigt om du vill ta fram det och återställa det vid ett senare tillfälle.

1. Håll muspekaren över projektnamnet i sidomenyn.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter bredvid projektnamnet.
  3. Välj Arkivera projekt.
  4. Klicka på Arkivera igen för att bekräfta.

Radera ett projekt

Gör dig av med gamla projekt och håll din projektlista snygg och prydlig.

1. Gå till sidomenyn och håll muspekaren över projektet som du vill radera.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter bredvid projektnamnet.
  3. Välj Radera.

Observera

Om det är ett delat projekt så kan du även Gå ur projektet.

4. Klicka på Radera igen för att bekräfta.

Snabbtips

Om du är Pro- eller Business-kund, så gör Todoist automatiska säkerhetskopior av dina data varje gång som du loggar in i ditt konto. Du kan lagra upp till 21 säkerhetskopior. Om du råkat radera ett projekt av misstag, så kan du skapa ett nytt projekt och importera en säkerhetskopia dit.

Kom igång

Vi hoppas att den här guiden har inspirerat dig till att ta tag i den där idén du har tänkt på ett tag! Om du vill ha tips på var du ska börja och hur, så kan du titta in i vårt mallgalleri, som innehåller dussintals med handplockade mallar.