Använd kortkommandon i Todoist

• Gratis
  • Pro
  • Business

Plattformar

• Webben
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Spara tid och energi på repetitiva åtgärder med Todoists kortkommandon ! En del kan användas var som helst i appen medan andra bara fungerar när du lägger till eller redigerar uppgifter.

Allmänna kortkommandon

Shortcuts modal

Prova de här kortkommandona när du använder Todoist-appen. Sök efter uppgifter, dölj sidomenyn, skriv ut dina uppgiftslistor, med mera.

ÅtgärdmacOS-kortkommandoWindows-kortkommando
SnabbtilläggningQQ
Sök/ eller F/ eller F
Avfärda/AvbrytEscEsc

Öppna/stäng sidomeny

MM

Visa kortkommandon

??

Öppna Snabbsökning

Cmd ⌘ + KCtrl + K
Skriv ut nuvarande vyCmd ⌘ + PCtrl + P
Zooma inCmd ⌘ + =Ctrl + =
Zooma utCmd ⌘ + Minustecken (-)Ctrl + Minustecken (-)
Återställ zoomnivåCmd ⌘ + 0Ctrl + 0

Navigeringskortkommandon

Använd dessa kortkommandon för att gå snabbt mellan vyer, kontoinställningar, med mera.

ÅtgärdGenväg
Öppna uppgift i dess projektShift ⇧ + G
Öppna produktivitetO sedan P
Öppna hjälpO sedan H
Öppna aviseringarO sedan N
Öppna profilbildsmenyO sedan U
Flytta fokus uppåtK eller
Flytta fokus nedåtJ eller
Flytta fokus till höger
Flytta fokus till vänster
Gå till hemvynH eller G sedan
Gå till InkorgG sedan I
Gå till IdagG sedan T
Gå till KommandeG sedan U
Gå till etiketterG sedan L
Gå till projektG sedan P
Gå till avsnittG sedan /
Öppna inställningarO sedan S
Öppna temaO then T
Öppna aktivitetsloggG sedan A
Öppna Filter och etiketterG sedan V

Globala kortkommandon

Globala kortkommandon kan användas när Todoist är minimerat. Använd standardkortkommandona här nedan eller anpassa dina egna kortkommandon i Todoist, så att de passar in i ditt arbetsflöde.

ÅtgärdGenväg
Visa/dölj TodoistCmd ⌘ + Ctrl + T
Öppna SnabbtilläggningOption ⌥ + Blanksteg

Uppgiftskortkommandon

Med uppgiftskortkommandon kan du snabbt skapa nya uppgifter eller ändra i befintliga, så att du kan optimera ditt arbetsflöde få mer jobb gjort.

Snabbtilläggning

Använd Snabbtilläggningens kortkommandon efter uppgiftsnamnet för att lägga till detaljer som projekt, prioritetsnivå eller tilldelad person.

ÅtgärdGenväg
Ställ in prioritetsnivå p1, p2, p3, p4
Välj ett projekt#
Välj ett avsnitt/
Tilldela någon+
Lägg till en etikett@
Lägg till en påminnelse!

Skapa uppgifter

Använd de här kortkommandona för att snabbt bestämma var och hur du vill skapa nya uppgifter. Du kommer att se olika kortkommandoåtgärder när du antingen skapar en ny uppgift eller ändrar i en befintlig.

ÅtgärdGenväg
Lägg till ny uppgift längst ned på listanA
Lägg till ny uppgift längst upp på listanShift ⇧ + A
Spara en nyskapad uppgift och skapa en ny nedanförEnter
Spara ändringar i en befintlig uppgift och skapa en ny uppgift nedanförShift ⇧ + Enter
Spara en ny uppgift eller spara ändringar i en befintlig uppgift och skapa en ny uppgift ovanförCtrl + Enter

Hantera uppgifter

Använd de här kortkommandona för att redigera, flytta, slutföra eller radera uppgifter.

ÅtgärdmacOS-kortkommandoWindows-kortkommando
Slutför fokuserad uppgiftEE
Slutför och arkivera återkommande uppgiftShift ⇧ + Klicka i kryssrutanShift + Klicka i kryssrutan
Öppna uppgiftsvynEnterEnter
Redigera uppgiftCmd ⌘ + ECtrl + E
Spara redigeringarCmd ⌘ + EnterCtrl + Enter
Sätt förfallodatumTT
Ta bort förfallodatumShift ⇧ + TShift + T
Ställ in prioritetsnivå 1, 2, 3, 41, 2, 3, 4
Byt prioritetsnivå YY
KommenteraCC
Lägg till etikettLL
Tilldela/OmtilldelaShift ⇧ + RShift + R
Flytta till...VV
Fler uppgiftsåtgärder..
Välj fokuserad uppgiftX eller Cmd ⌘ + KlickaCtrl + Klicka
Välj multipla uppgifterCmd ⌘ + Klicka, eller Shift ⇧ + KlickaCtrl + Klicka, eller Shift + Klicka
Flytta fokus till flervalsverktygsfältet,,
Radera markerad uppgiftCmd ⌘ + DeleteShift + Delete
Kopiera länk till uppgiftShift ⇧ + Cmd ⌘ + CShift + Ctrl + C
Flytta till uppgiften ovanför den som nu redigerasCmd +Ctrl +
Flytta till uppgiften nedanför den som nu redigerasCmd ⌘ + Ctrl +

Sortera uppgifter

Använd de här kortkommandona för att sortera uppgifter enligt projekt, tilldelad, med mera.

ÅtgärdGenväg
Sortera på datumD
Sortera efter prioritetP
Sortera på namnN
Sortera på tilldelad personR

Underuppgiftskortkommandon

Använd de här kortkommandona för att skapa, dölja eller ta bort underuppgifter. Se till att du står i rätt uppgift och att listlayouten är aktiverad i ditt projekt eller din vy innan du provar de här.

ÅtgärdmacOS-kortkommandoWindows-kortkommando
Öka indrag på fokuserad uppgiftCmd ⌘ + ]Ctrl + ]
Minska indrag på fokuserad uppgiftCmd ⌘ + [Ctrl + [
Visa eller dölj underuppgifterShift ⇧ + EShift + E

Projektkortkommandon

Använd de här kortkommandona för att skapa och hantera dina Todoist-projekt.

ÅtgärdGenväg
Ändra till list/anslags/kalenderlayout*Shift ⇧ + V
Lägg till avsnittS
Dela projektShift ⇧ + S
Sortera på förfallodatumD
Sortera efter prioritetP
Sortera alfabetisktN
Sortera på tilldelad personR
Öppna listan med fler projektåtgärderW

* Kalenderlayouten finns endast tillgänglig för Todoist Pro- eller Business-kunder.

Kommande-vynkortkommandon

Använd de här kortkommandona när du navigerar i Kommande-vyn.

ÅtgärdmacOS-kortkommandoWindows-kortkommando
Gå till Idag i KommandeOption ⌥ + Shift ⇧ + YHem
Nästa vecka i KommandeShift ⇧ + Shift +
Föregående vecka i KommandeShift ⇧ + Shift +

Kalenderlayoutkortkommandon

Om du är en Todoist Pro- eller Business-kund, så har du åtkomst till kalenderlayout. Använd de här kortkommandona för att gå igenom veckans uppgifter eller för att få en översikt av månadens arbetsbelastning, utan att behöva lyfta ett finger från tangentbordet.

ÅtgärdmacOS-kortkommandoWindows-kortkommando
Gå tillbaka till idagT eller Shift ⇧ + Option⌥ + YT eller Shift + Option + Y
Gå till nästa veckaShift ⇧ + →Shift + →
Gå till föregående veckaShift ⇧ + ←Shift + ←

Hör av dig

Om du undrar något eller får problem med några av kortkommandona i Todoist, ta då kontakt med oss, så kan vi - Dermot, Summer, Melis eller någon av våra 14 andra teammedlemmar - gärna hjälpa dig!