Introduksjon til prosjekter

Enten du planlegger en presentasjon eller lager et nettsted, bør du opprette et prosjekt for å lagre alle de viktige detaljer på ett sentralt sted!

Opprette et prosjekt

Start ved å opprette et prosjekt der du kan legge til oppgavene dine.

1. Finn arbeidsområdet der du vil opprette prosjektet ditt i sidestolpen.
    • Private prosjekter: Klikk på Legg til-ikonet ved siden av Mine prosjekter.
    • Teamprosjekter: Klikk på Legg til-ikonet ved siden av teamet du vil opprette prosjektet for. Velg deretter Legg til prosjekt.
  2. I Legg til prosjekt-vinduet skriver du navnet til det nye prosjektet. Bruk bokstavar, tall eller spesialtegn, som # " ( ) | & ! _ - eller , i navnet.
  3. Klikk på Legg til for å opprette prosjektet.

Raskt tips

• Klikk på Farge-menyen for å velge en annen prosjektfarge.
  • Hvis du oppretter et teamprosjekt, klikker du på Tilgang-menyen og velger om du skal gi alle eller utvalgte teammedlemmer tilgang til et spesifikt prosjekt.
  • Klikk på Mappe og velg en eksisterende mappe du vil legge til prosjektet i.

Bruke et prosjekt

Nå som du har laget prosjektet ditt, er det på tide å legge til og organisere oppgavene dine. Nedenfor er noen tips om hvordan du får mest mulig ut av et prosjekt i Todoist.

Legg raskt til oppgaver i prosjektet ditt

Fyll det nye prosjektet ditt med alle de relevante oppgavene du kommer på. Dette er en idémylding, så det er ingen dårlige ideer! Du kan legge til en oppgave direkte i prosjektet ved å klikke/trykke på Legg til oppgave, eller du kan bruke knappen+ i prosjektet.

Raskt tips

Når du raskt legger til en ny oppgave, kan du umiddelbart flytte den til et prosjekt ved å skrive # direkte i oppgavefeltet etterfulgt av navnet til prosjektet.

Gjør et prosjekt til en favoritt

For enkel tilgang til prosjektet, klikker du på bryteren for å legge det til blant favorittene dine.

Angi forfallsdatoer

Noen ting må gjøres umiddelbart, mens andre ting kan vente. For å forsikre deg om at ting blir gjort i tide, gir du hver oppgave en forfallsdato.

Angi en forfallsdato ved å skrive datoen i oppgavenavnet, for eksempel «i dag», «neste torsdag» eller «12 mars».

Angi oppgaveprioriteter

Noen oppgaver er viktigere enn andre. Gå gjennom prosjektet ditt og gi de viktigste oppgavene prioritet 1. De vises i rødt, så du vet hva du skal jobbe med først.

Organiser prosjektene dine ved hjelp av seksjoner

Hvis du ønsker å dele opp prosjektet ditt i forskjellige deler, kan du gjøre det ved å lage seksjoner og legge til oppgavene dine i den relevante seksjonen. Finn ut mer i introduksjonen vår til seksjoner.

Du kan deretter dra og slippe oppgaver for å gjøre dem til underoppgaver.

Redigere et prosjekt

Må du endre prosjektet ditt litt? Ikke noe problem! Følg ganske enkelt en av guidene nedenfor.

Endre et prosjektnavn

Enten du må rette opp en skrivefeil eller du må endre tittelen helt, kan du se hvordan du endrer et prosjektnavn i Todoist her:

1. Klikk på de tre prikkene ved siden av prosjektnavnet.
  2. Velg Rediger fra menyen.
  3. Skriv inn det nye prosjektnavnet.
  4. Klikk på Lagre.

Raskt tips

Hvis du allerede har prosjektet åpent i Todoist, klikker du på prosjektnavnet øverst og foretar endringene dine. Deretter klikker du på Lagre for å bekrefte.

Endre farge på et prosjekt

Gjør hverdagen litt mer fargerik og organiser Todoist i samme slengen, ved å fargekode prosjektene dine. Slik gjør du det:

1. Klikk på de tre prikkene ved siden av prosjektnavnet.
  2. Velg Rediger.
  3. Velg fargen du ønsker for prosjektet fra Farge-rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Lagre.

Organisere prosjektlisten din

Endre rekkefølgen til prosjektene dine manuelt ved å dra prosjektet til ønsket sted i prosjektlisten.

Hvis du bruker Todoist for iOS eller Android, følger du denne fremgangsmåten for å endre rekkefølgen til prosjektene:

1. Trykk på Bla gjennom i navigeringslinjen.
  2. Berør og hold på et prosjekt.
  3. Dra prosjektet til et nytt sted i listen.

Oppgaver i et teamarbeidsområde er sortert alfabetisk og kan ikke omorganiseres. Hvis det er viktig for deg å sortere teamprosjektene dine manuelt, kan du dele det i en tilbakemelding til oss!

Arkiver et prosjekt

Arkiver et prosjekt for å fjerne det fra prosjektlisten din, som er hendig for når du vil se og gjenopprette det senere.

1. Før pekeren over prosjektet i sidestolpen.
  2. Klikk på de tre prikkene ved siden av det neste prosjektnavnet.
  3. Velg Arkiver prosjekt.
  4. Klikk på Arkiver igjen for å bekrefte.

Slett et prosjekt

Kvitt deg med gamle prosjekter, så prosjektlisten din er oversiktlig og ryddig.

1. Før pekeren over prosjektet du vil slette, i sidestolpen.
  2. Klikk på de tre prikkene ved siden av prosjektnavnet.
  3. Velg Slett.

Obs

Hvis et prosjekt er delt med andre, ser du muligheten til å forlate prosjektet i stedet.

4. Klikk på Slett igjen for å bekrefte.

Raskt tips

Hvis du er en Pro- eller Business-kunde, sikkerhetskopieres dataene dine automatisk av Todoist hver gang du logger deg på kontoen din. Du kan lagre opptil 21 sikkerhetskopier. Hvis du har slettet et prosjekt ved et uhell, oppretter du et nytt prosjekt og importerer en sikkerhetskopi.

Kom i gang

Vi håper denne guiden har fått deg til å begynne å jobbe med den ideen du har tenkt på så lenge! Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne, tar du en titt i malgalleriet vårt, som inneholder titalls utvalgte maler.