Anulowanie subskrypcji Todoist

Dostępne dla

  • Business
  • Pro

Anulowanie subskrypcji Pro

Aby anulować subskrypcję Pro wystarczy, że wyłączysz opcję jej automatycznego odnawiania. Sposób, w jaki to zrobić, zależy od użytej przez Ciebie metody płatności:

Płatności wykonane kartą zostaną domyślnie automatycznie odnowione. Oto, jak wyłączyć tę opcję:

  1. Zaloguj się do Todoist na https://todoist.com
  2. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu.
  3. Wybierz Ustawienia.
  4. Otwórz zakładkę Subskrypcja.
  5. Kliknij przycisk Anuluj subskrypcję.
  6. Wybierz powód anulowania subskrypcji. Jeśli masz pomysł, co moglibyśmy ulepszyć, chętnie go poznamy. Dziękujemy!
  7. Wybierz Tak, anuluj, aby potwierdzić.

Uprzejmie informujemy, że nie są już możliwe płatności z kont PayPal. Subskrypcje opłacone w ten sposób nie będą podlegały automatycznemu odnowieniu.

Subskrypcje wykupione w App Store, co do zasady, odnawiają się automatycznie i musisz wyłączyć tę funkcję ręcznie. Możesz to zrobić zmieniając opcje subskrypcji w ustawieniach swojego konta Apple ID w iTunes lub App Store.

Subskrypcje wykupione za pośrednictwem sklepu Google Play mogą w niektórych sytuacjach podlegać automatycznemu odnowieniu. Zależy to od wielu czynników. W tej sytuacji najlepiej będzie, jeśli sprawdzisz opcje automatycznego odnawiania subskrypcji Todoist w ustawieniach swojego konta Google Play i, w razie potrzeby, wyłączysz ją ręcznie.

Płatności za Todoist Pro wykonane za pośrednictwem sklepu Microsoft, nie odnawiają się automatycznie.

Subskrypcja Pro – często zadawane pytania

Nie, możesz korzystać z konta Pro do czasu jego wygaśnięcia. Po tym czasie automatycznie przełączymy Twoje konto na plan Darmowy.

Więcej informacji o tym, jak otrzymać zwrot pieniędzy (w zależności od platformy jakiej używasz) znajdziesz w artykule o zwrotach.

Jeśli subskrypcja została zakupiona przez naszą stronę internetową, App Store, Mac App Store lub sklep Google Play, swój cykl rozliczeniowy możesz zmienić postępując według tych instrukcji.

Po zmianie planu na Darmowy, zachowasz dostęp do wszystkich swoich danych.

Anulowanie subskrypcji Business

Jeśli z jakiegoś powodu nie potrzebujesz już swojego zespołu Todoist Business, możesz zakończyć subskrypcję, usuwając tym samym wcześniej utworzony zespół.

Notatka

Jedynie administrator może anulować konto Todoist Business.

Aby zakończyć subskrypcję postępuj w ten sposób:

  1. Zaloguj się do Todoist na https://todoist.com
  2. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu.
  3. Wybierz Ustawienia.
  4. Wyszukaj zespół na pasku bocznym po lewej stronie. Kliknij Płatności pod nazwą zespołu.
  5. Kliknij Anuluj plan.
  6. Napisz nam, co najbardziej podobało Ci się w planie Business i kliknij Anuluj plan Business.
  7. Wybierz powód rezygnacji. W tym miejscu możesz też wpisać wiadomość dla naszego zespołu.
  8. Kliknij Anuluj plan Business.
  9. Kliknij Anuluj plan. Potwierdź swoją decyzję, ponownie naciskając przycisk Anuluj plan .

Uwaga

Jeśli logujesz się przy pomocy konta Google, Facebook lub Apple, należy najpierw dodać hasło do konta Todoist. Aby to zrobić, wybierz Ustawienia, a następnie Konto.

Subskrypcja Business – często zadawane pytania

Skontaktuj się z nami. Sprawdzimy środki pozostałe na koncie i przeliczymy je na czas subskrypcji Pro.

Jeśli anulowałeś swoją subskrypcję Business w ciągu 30 dni od zakupu, napisz do nas, aby otrzymać zwrot.

Oczywiście! Twój zespół przejdzie na plan Darmowy, ale wszystkie Twoje zadania i projekty będą wciąż dostępne.

Postępuj wg poniższej instrukcji, aby opuścić zespół w Todoist Business. Po opuszczeniu zespołu, będziesz mógł/mogła nadal korzystać ze swojego konta Todoist, zachowując dostęp do swoich projektów i zadań.

  1. Zaloguj się na swoje konto Todoist w przeglądarce.
  2. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu.
  3. Kliknij Ustawienia.
  4. W menu po lewej stronie wybierz Subskrypcja.
  5. Wybierz Opuść zespół.

Jeśli logujesz się przy pomocy konta Google, Facebook lub Apple, należy najpierw dodać hasło do konta Todoist. Aby to zrobić, wybierz Ustawienia, a następnie Konto.